Allò que el vent no s’endugué. Memòries de Joan Vicente Castells

Colección Biografía
Quiero comprarlo
Un libro de Roser Vicente Vila

Joan Vicente Castells (1921-2010), persona coneguda per la seva gran tasca cultural principalment a Santa Coloma de Gramenet, va dirigir la seva vida a l’estudi de les Ciències Naturals, associant-les amb la pràctica i divulgació de les idees llibertàries que adoptà des de ben jove, fent d’aquesta simbiosi la seva manera de viure i la seva ètica de comportament.
Format de manera autodidacta, a partir de 1956 va fer estudis pràctics d’Arqueologia a les coves del Pirineu i també en altres indrets, com foren les excavacions neolítiques del SE de Badalona i del poblat ibèric de Puig Castellar a Santa Coloma de Gramenet; iniciant-se, simultàniament, en Geologia a la Universitat de Barcelona.
El 1974 va crear el Museu Municipal de Santa Coloma i el 1985 el Centre d’Estudis de la Natura del Barcelonès Nord. Va publicar nombrosos treballs científics en revistes especialitzades, tres llibres d’història de Santa Coloma i dos de recerca paleontològica. L’últim, però, va ser un petit llibre de poesies.
El relat de la seva vida no es limita a la seva biografia, sinó que també agafen protagonisme persones que, en el seu anonimat, han anat forjant la nostra història.
Aquest llibre comprèn les memòries que ell mateix va deixar escrites fins a l’any 1956 i, a partir d’aleshores, ha estat afegida la informació dels anys que faltaven, donant-les-hi forma i construint aquesta biografia on és palesa la seva personalitat polifacètica.

Biografía:

ROSER VICENTE VILA
Santa Coloma de Gramenet, 1947
Aficionada al dibuix i la pintura des de ben petita, compaginà la vida laboral de secretària en empreses de rellotgeria i editorials, amb l’aprenentatge artístic a l’escola nocturna de Belles Arts (Llotja) i a l’Escola Massana de Barcelona. Posteriorment, a l’any 1974, l’ingrés al Cercle Artístic de Sant Lluc l’ajudà a portar a terme les més de trenta exposicions individuals i col·lectives. Durant aquest període col·laborà en la creació del grup artístic «Els Coloristes» de Santa Coloma de Gramenet.
A partir de l’any 2000 inicià una nova etapa cultivant la poesia i la narrativa; va participar l’any 2007 en els Jocs Florals de Santa Coloma, rebent el Premi Especial al millor poeta colomenc pel recull de poesies A un paisatge que ja no existeix. Durant tres anys consecutius participà en el «Concurs de relat curt Isabel Alonso», convocat també a Santa Coloma, guanyant també el primer premi.
L’any 2016 publicà a la revista Quaderns, de la Fundació Cultural Montcada, de Montcada i Reixac, un relat sobre la família de la seva mare i la vida del poble, entre els anys 1900 i 1947, amb el títol Anna o la mirada interior.Contacta con nosotrosLos campos con asterisco son obligatorios

Llámanos sin compromiso al
91 082 0048