la-vall-guinarda

La Vall Guinarda un cul de sac

Colección Relatos

Un libro de Josep Raventós Rebulà

La Vall Guinarda. Una vall petita que no duu a enlloc, sense sortida. Prou a prop del progrés, però prou aïllada per no tastar-lo. Com a tot arreu, les virtuts i les passions hi són presents i la vida senzilla de cada dia rep sotragades d’odi, d’amor, de solidaritat, de desesperació… qualsevol cosa pot encendre una foguerada i qualsevol altra pot apaivagar la flama dels sentiments encesos.

La Vall Guinarda relata uns fets que bé podrien ser reals en un poble real. Des de finals del segle XIX fins als inicis de XXI es van succeint situacions on retrobem, a vegades, personatges, llocs o fets que fent un enfilall ens fan avançar en el temps.
El que passa a la Vall Guinarda, a Santa Caterina d’Albinyola, és semblant a fets que hem sentit a explicar, hem vist o hem viscut. A cada conte ens podem identificar amb un o altre dels personatges. No hi ha res d’extraordinari, perquè tot, en un lloc o altre, ha passat i, encara que ho sembli, res del que passa entre el naixement i la mort ho és, d’extraordinari.

Biografía:

(Molins de Rei,1946)M’agrada escriure, des que era jove, de tant en tant i sense cap pretensió. He anat escrivint, diguem-ne, coses: observacions, sentiments, elucubracions, etc. De jove, com deia aquella cançó: “quien no escribió un poema huyendo de la soledat”; de gran, a vegades, potser per dir allò que no ens atrevim a dir, per temor, respecte o vergonya. Ara, amb l’esperit reposat i la motxilla plena de records i vivències, cada estona d’escriure es transforma en un parèntesi per reviure situacions, transformant-les, o projectar a l’escrit, transformant-los també, desitjos i il·lusions. Tothom que escriu transmet al paper, mes o menys, el seu caràcter, pensaments, sentiments i fantasies. Encara que afeccionats, el que canta vol que escoltin els seus concerts; el que pinta vol fer exposicions, etc. el que escriu també vol que algú llegeixi els seus escrits. Aquest llibre és el fruit dels cursos que he seguit a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès i el poso a les vostres mans amb l’esperança que en gaudiu, al menys una mica.Molins de Rei, setembre de 2021Contacta con nosotros    Los campos con asterisco son obligatorios

    Llámanos sin compromiso al
    91 082 0048