Els anys (no tant) daurats: del somni andorrà a la crisi dels paradisos fiscals i més enllà

Colección Historia
Un libro de Rubí Ariel Rocha Simões

Al mes de març del 2009 quan el president de França i copríncep d”Andorra declara que renuncia al seu càrrec si el G20 no pren decisions contra els paradisos fiscals i si Andorra no abandona el seu model fiscal, la política andorrana torna a passar per uns quants anys més de turbulències. Apareixen de sobte papers a WikiLeaks en què s”hi revela que l”excap de govern d”Andorra hagué de renunciar a la reelecció degut a la pressió de la diplomàcia francesa. El mateix, Albert Pintat, que acabà confessant que la croada contra Andorra era injusta. Quedà força ben clar des de llavors que eren ben lluny les dècades glorioses d”aquell creixement frenètic que semblava que no tenia final. Un creixement econòmic marcat per cues interminables de turistes que venien a comprar vaixelles Duralex, tabac, alcohol i de pas deixar uns quants diners al banc. El llibre pretén traçar la trajectòria més recent del país. Des que cau Hitler a Europa fins a la crisi catalana actual. Ben bé, desque s”inauguren les primeres pistes d”esquí fins que Antoni Martí declara no reconèixer la declaració referendada del parlament de Catalunya passant per la Constitució, la Gran Recessió o la guerra contra el terrorisme islamista radical.

Biografía:

De trajectòria si més no particular, l’autor del llibre ha estudiat comptabilitat a l’escola francesa d’Andorra però és vertaderament en altres camps, com la llengua, la ràdio o la història del país que ha trobat alguns dels seus principals interessos. Des de ben jovenet que collabora en programes de ràdio juvenils del Diari d’Andorra o Cadena
SER Andorra, els quals li permeteren ser premiat a nivell internacional per UNICED. Tot i que mai ha acabat la carrera de periodista i n’ha encetat un altra d’humanitats, sempre ha tingut temps per dedicar estona a entendre la complexitat de la història d’un territori minúscul que a vista dels gegants de la geopolítica no té gaire interès però que segons ell revela l’essència mateix de la geopolítica. Uns esforços que li permeteren ser contractat pel Ministeri de Cultura d’Andorra per treballar en tant que guia cultural en l’emblemàtica Església de Nostra Senyora de Meritxell. Activista, és gràcies a la seva tasca en la traducció informal i a vegades alegal que juntament a altres ciutadans catalans s’aconsegueix que una de les multinacionals més importants del món actual com Apple, hagi cedit i començat a traduir el software dels seus productes en llengua catalana.

 Contacta con nosotrosLos campos con asterisco son obligatorios

Llámanos sin compromiso al
91 082 0048