Obra poètica, 1975-2012

Colección Poesía
Quiero comprarlo
Un libro de Jean Serra

Crec que és bastant comuna en els poetes la sensació de fatiga després d’enllestir un llibre. Un cansament que sovint el mena a creure que mai no tornarà a escriure’n més, de poemes. Jo mateix l’he experimentada. No em refereixo a l’estadi –o al moment– en què, a pesar de poder continuar escrivint versos, el poeta sap conscienciosament que ha conclòs el seu món poètic. Pren consciència que ja ha escrit tota la poesia que li havia sigut atorgat d’escriure. Assolida aquesta fita, tot poeta desitja veure estotjada i publicada la seva Poesia Completa. Aleshores, si se’n sent capaç, és l’hora d’ordenar els poemes i els llibres editats (o inèdits), expurgant-los de textos prescindibles, per tal de donar més cohesió al conjunt total. En definitiva, corregint errades, introduint els canvis necessaris a fi de perfer encara millor la seva obra poética.

He escrit la poesia que m’ha sigut atorgat d’escriure. He escrit sense més pretensions que les de fer-ho el millor que podia i sabia, sols obeint els dictats de la meva consciència, compromesa amb la Vida i amb la voluntat de donar un bon servei a la Cultura dels Països Catalans. Sense esperar compensacions de cap mena, sentint-me premiat pel sol fet d’haver escrit com he escrit, amb total llibertat i utilitzant la llengua com un servidor i no pas per servir-me’n

Biografía:

Nascut a El-Biar, Alger (Algèria) en 1952, fill de pares eivissencs republicans, exiliats de la dictadura de Franco.

En aquest volum d’Obra poètica, 1975-2012, he suprimit poemes i poemaris prescindibles, acceptant tots aquells poemes que, des de 1975 fins al 2012, mantenen una continuïtat sincera i vertadera, gens forçada i que reflecteixen l’evolució de l’experiència interior, a vegades eco del món artificial, ple de conflictes bèl·lics, talment una nova era de barbàrie.

Tot i poder definir la meua poesia com una meditació sobre la condició humana, això també implica permetre que la meua poesia sigui essencialment lírica, amorosa i eròtica. Però també meditativa sobre l’existència profunda de la vida, desvetllant els seus secrets que sols per la paraula poètica poden ser coneguts i compartits.

La Naturalesa i el paisatge tenen un gran protagonisme simbòlic que acompanya el pensament del poeta, perfent al llarg del temps un recorregut poètic sensible als misticismes amb l’objectiu de millorar la vida amb la veritat de la paraula poètica.Contacta con nosotros


Los campos con asterisco son obligatorios

Llámanos sin compromiso al
91 082 0048