Uns fets misteriosos en temps de verema

Colección Novela
Quiero comprarlo
Un libro de Ximo Carceller Sabater

Amb aquesta obra, l’autor, dóna per completada la seva idea inicial de descobrir el món rural, que ell va viure en la seva infància, als seus néts, perquè aquests puguin tenir una visió més personal d’algunes de les tasques que es feien en els pobles rurals en un temps ja passat. Aquesta obra, igual que l’anterior, es desenvolupa en la vila de Forcall (Castelló), d’on té les seves arrels familiars l’autor. La premsa centenària que descriu l’obra, està ubicada als baixos de la casa familiar dels seus avis materns i, actualment, després de diverses generacions encara pertany a un membre de la família. A diferència del llibre anterior, aquest no se centra tant amb les vivències personals de l’autor i en la descripció dels costums de tota índole que es tenien en la vila a la meitat del segle passat, més bé, amb l’excusa d’uns esdeveniments molt estranys , s’introdueix al lector, en el món rural que descriu molt particularment les tasques que es feien pel cultiu del raïm i la posterior elaboració del vi. L’obra es complementa amb una sèrie de dibuixos fets pel mateix autor de l’obra. Uns tenen relació amb l’activitat vinícola, i d’altres volen plasmar alguns indrets del mateix Forcall, un poble molt atractiu, digne de ser visitat amb deteniment, tant el seu nucli urbà com la seva rodalia.

Biografía:

Va néixer a Forcall (Castelló) l’any 1950.
Durant la seva tendra infància va poder gaudir tant de l’ambient rural, per part de la branca materna, com de l’ambient industrial i de negocis, per part de la branca paterna.
Va cursar els seus estudis en col·legis d’Escolapis, primer en Morella i després en Alella i Sant Antoni de Barcelona.
En aquesta última etapa va entrar a formar part de la Colònia Forcallano-Catalana, associació de forcallans residents a Catalunya, i va començar a col·laborar en la revista Bisgargis que edita aquesta entitat mensualment.
Més tard, amb altres joves, van crear la NAJF (Nova Associació Juvenil Forcallana), i se’ls va cedir un espai dins de la revista per expressar les seves idees i opinions.
Fou en aquesta revista on va publicar durant els anys 1974/75 el primer treball, en sis capítols, anomenat «FORCALL: Tradición alpargatera», on detallava els materials i els
diferents processos que s’utilitzaven per fer una bona espardenya, tal com ho havia viscut a casa seva des de petit.
L’any 2010, va acabar d’escriure el llibre «Una història ja viscuda», que mesclant anècdotes i vivències personals descriu com es vivia i treballava en el món rural, d’on ell procedeix, ara fa uns seixanta anys. Un món que coneixia i que continua molt viu en els seus records.Contacta con nosotros


Los campos con asterisco son obligatorios

Llámanos sin compromiso al
91 082 0048