CÍRCULO ROJO.- Los libros siempre han formado parte de la vida de Imma Pratdesaba y en su primera obra, ‘El meu pare i jo’ une dos de sus grandes pasiones: la escritura y la psicología, ya que se trata de una novela con un trasfondo psicológico. Parte de una relación incestuosa consentida que deriva en una dependencia emocional. “Lo que destacaría es el proceso que se describe en ese tipo de relación de pareja basado en la inestabilidad y la toxicidad, y que da como resultado final la inadaptación, el fracaso y el deterioro personal. También cabe destacar la caracterización de los personajes con sus pensamientos, sentimientos y conductas”, explica Imma.
Publicada en Círculo Rojo Grupo Editorial, el lector va a encontrar con una novela transgresora donde además de describir una vinculación afectiva excesiva. Se cuestionan temas como el amor toxico, la familia, el proceso de maduración propio de la juventud y la perdida de la inocencia. Todo ello con pequeñas referencias dentro del campo de la literatura, la filosofía o el arte, que inducen a reflexionar.
De este modo, Pratdesaba se dirige a todas aquellas personas interesadas en la naturaleza humana con sus luces y sus sombras, y que se sientan atraídos por leer y comprender la psicología de los personajes. “El análisis de las pasiones, la búsqueda del placer, la necesidad de agradar, el aislamiento del mundo, la renuncia a la familia ya los amigos, la baja autoestima, el miedo a sentirse sola y por encima de todo la urgencia por seguir unidad y sometida a su pareja, son materias reflejadas en la narración”, sentencia ella misma.
SINOPSIS
Aquesta és una història psicològica de qüestionament moral i degradació emocional. Una novel-la transgressora on el principal tema és la dependència emocional, però, l’obra també explora altres temes, com l’amor tòxic, la família, l’amor prohibit o contrari a la moral social, el procés de maduració propi de la joventut, la pèrdua de la innocència…
Superats els efectes emocionals i psicològics d’una relació incestuosa, el personatge principal, l’Anna, farà una evolució personal cap a una dependència que la portarà al desfici i a la por atroç a perdre a la persona estimada. En lAa seva bogeria, a més d’un patiment desmesurat i d’un alt grau d’inestabilitat, adoptarà comportaments roïns i malèfics per evitar aquesta pèrdua. Tot plegat i en el transcurs de poc temps la portaran a una degradació personal a tots nivells i finalment a l’autodestrucció.
El relat està esquitxat de petits referents en el camp de la literatura, la filosofia i l’art, que indueixen a fer reflexions amb un cert missatge explícit.
Una novel·la psicològica que descriu una vinculació afectiva excessiva. En definitiva, una relació malaltissa.
Un relat d’una relació d’incest consentit agreujat per una dependència extrema. Una narració que descriu el curt camí que hi pot haver entre la felicitat i l’autodestrucció.
AUTORA
Imma Pratdesaba
va néixer a Tona (Barcelona). Després de cursar els seus estudis de psicologia a la Universitat de Barcelona, va compaginar durant molts anys una Consultoria de Recursos Humans (psicologia industrial) amb l’exercici de la psicologia clínica a la seva consulta privada.
Tot i haver rebut diferents premis en concursos literaris, aquesta és la seva primera novel·la. Tant en aquesta obra com en tots els relats anteriors, la seva escriptura es pot definir com de ficció psicològica. La caracterització interior dels seus personatges, les seves evolucions, els conflictes i els processos mentals que s’originen a partir de les circumstàncies externes, queden ben definits en la seva narrativa.
Per tant, les seves trames són bàsicament psicològiques, prioritzant l’autora el monòleg interior i les emocions que sorgeixen a partir dels pensaments o sentiments dels personatges.
www.immapratdesaba.com
imma@immapratdesaba.com