Imma Pratdesaba publica ‘EL MEU PARE I JO’, una novel•la psicològica, en la qual, narra una història de vinculació afectiva excessiva, és a dir, una relació de dependència emocional. Tot això, sota els efectes emocionals i psicològics d’una relació incestuosa consentida.

CÍRCULO ROJO. –  Els llibres sempre han format part de la vida d’Imma Pratdesaba i en la seva primera obra, ‘El meu pare i jo’ uneix dues de les seves grans passions: l’escriptura i la psicologia, ja que es tracta d’una novel·la eminentment psicològica. Comença a partir d’una relació incestuosa consentida que deriva cap a una dependència emocional. «El que destacaria és el procés que es descriu en aquesta mena de relació de parella basada en la inestabilitat i la toxicitat, i que dona com a resultat final la inadaptació, el fracàs i el deteriorament personal. També cal destacar la caracterització dels personatges amb els seus pensaments, sentiments i conductes», explica Imma.

Publicada en Círculo Rojo Editorial, el lector es trobarà amb una novel·la transgressora on a més de descriure una vinculació afectiva excessiva, es qüestionen temes com l’amor tòxic, la família, el procés de maduració propi de la joventut i la pèrdua de la innocència. A més, la narració està esquitxada de petites referències dins del camp de la literatura, la filosofia o l’art, que indueixen a reflexionar.

D’aquesta manera, Pratdesaba es dirigeix a totes aquelles persones interessades en la naturalesa humana amb les seves llums i les seves ombres, i que se sentin atrets per llegir i comprendre la psicologia dels personatges de la seva història. «L’anàlisi de les passions, la cerca del plaer, la necessitat d’agradar, l’aïllament del món, la renúncia a la família i als amics, la baixa autoestima, la por a sentir-se sola i per damunt de tot la urgència per continuar unida i sotmesa a la seva parella, són matèries reflectides en la narració», sentència ella mateixa.

SINOPSIS

Aquesta és una història psicològica de qüestionament moral i degradació emocional. Una novel·la transgressora on el principal tema és la dependència emocional, però, l’obra també explora altres temes, com l’amor tòxic, la família, l’amor prohibit o contrari a la moral social, el procés de maduració propi de la joventut, la pèrdua de la innocència…
Superats els efectes emocionals i psicològics d’una relació incestuosa, el personatge principal, l’Anna, farà una evolució personal cap a una dependència que la portarà al desfici i a la por atroç a perdre a la persona estimada. En la seva bogeria, a més d’un patiment desmesurat i d’un alt grau d’inestabilitat, adoptarà comportaments roïns i malèfics per evitar aquesta pèrdua. Tot plegat i en el transcurs de poc temps la portaran a una degradació personal a tots nivells i finalment a l’autodestrucció.
El relat està esquitxat de petits referents en el camp de la literatura, la filosofia i l’art, que indueixen a fer reflexions amb un cert missatge explícit.
Una novel·la psicològica que descriu una vinculació afectiva excessiva. En definitiva, una relació malaltissa.
Un relat d’una relació d’incest consentit agreujat per una dependència extrema. Una narració que descriu el curt camí que hi pot haver entre la felicitat i l’autodestrucció.

AUTORA

Imma Pratdesaba
va néixer a Tona (Barcelona). Després de cursar els seus estudis de psicologia a la Universitat de Barcelona, va compaginar durant molts anys una Consultoria de Recursos Humans (psicologia industrial) amb l’exercici de la psicologia clínica a la seva consulta privada.
Tot i haver rebut diferents premis en concursos literaris, aquesta és la seva primera novel·la. Tant en aquesta obra com en tots els relats anteriors, la seva escriptura es pot definir com de ficció psicològica. La caracterització interior dels seus personatges, les seves evolucions, els conflictes i els processos mentals que s’originen a partir de les circumstàncies externes, queden ben definits en la seva narrativa.
Per tant, les seves trames són bàsicament psicològiques, prioritzant l’autora el monòleg interior i les emocions que sorgeixen a partir dels pensaments o sentiments dels personatges.
www.immapratdesaba.com
imma@immapratdesaba.com

 

 

 

 

 

 

 

Contacta con nosotros    Los campos con asterisco son obligatorios

    Llámanos sin compromiso al
    91 082 0048