Criada a l’Illa de Buda

Colección Novela

Quiero comprarlo
Un libro de Cinta Pérez Llatse

Criada a l’illa de Buda és un homenatge al poble que va donar vida a l’illa als anys quaranta, en un marc de postguerra, repressió i fam. Les famílies d’aquesta novel·la van tenir la sort de poder abandonar les seves llars per anar a viure a un lloc idíl·lic: un bell paratge natural on hi abundaven tots els recursos necessaris per ser feliç.
En masos i barraques, entre camps d’arròs, horts, angules i fotges, els buderos i les buderes van viure allí el que segurament van ser els seus millors anys. Buda es va convertir, sens dubte, en un dels pobles més lliures de tot Catalunya, on la gent vivia i treballava dignament, mantenint una molt bona relació amb els propietaris de l’illa, els germans Borés.
La protagonista d’aquesta novel·la, la Josefina, va ser enviada pels seus pares a Buda a servir a una família amb només 8 anys. De la seva mà coneixerem a molts personatges, descobrirem els racons més bonics de Buda, l’església i l’escola, la casa dels amos… Una vida plena de vivències, moltes impròpies per a una nena del seu temps. Injustícies i abusos en una època clarament masclista on la dona tenia un paper més que secundari.
Criada a l’illa de Buda és el retrat d’un poble català extingit i gran desconegut per a tothom. De la mà dels últims colons, amb fets històrics i verídics, podrem apropar-nos a una Buda esplèndida, gran i plena de vida.

Biografía:

Cinta Pérez Llatse (Tortosa, Terres de l’Ebre, 1985) és llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona i, en l’actualitat, treballa de Professora d’Educació Secundària impartint classes de llengua catalana i castellana.
Una apassionada de la literatura i, sobretot, de la poesia confessa que ja de ben petita llegia i rellegia autors com Neruda, Bécquer, Benedetti… i s’alimentava, així, dins d’ella un pou de sentiments que només trobarien resposta a través de l’escriptura.
Guardonada, entre d’altres, amb el Premi literari Nadalenc de Xerta l’any 2018, amb l’obra Ressorgir, i el Premi del Jurat al millor relat curt dels Llibres Ebrencs l’any 2020, amb L’illa de Buda i els seus colons.
Confessa que està més que orgullosa de la seva família, a qui dedica gran part del seu temps, gaudint, juntament amb el seu marit, de l’aventura de criar els seus 4 fills petits: Aitana, Carlos, Neyen i Leonard.Contacta con nosotros


Los campos con asterisco son obligatorios

Llámanos sin compromiso al
91 082 0048