Diari de les senyoretes i altes escriptures

Diari de les senyoretes i altes escriptures

Colección Relatos

Un libro de Josep Maria Miró Llull

Les quaranta-vuit històries que formen el volum són una selecció de les escrites durant els cinc lustres precedents a 2005. D’elles, sols dues s’han publicat abans: una en una de les pròpies web i l’altra, que va obtenir el primer premi en el V Concurs “Bajarí”, en la revista d’aquest nom. Són variades de contingut, però les enfila un alè de melangia irònica i esperançada. N’hi ha des d’una línia a vuit planes. I potser les de poques paraules són les més subtils i suggeridores. No debades l’autor, com a pintor, cultiva especialment l’aquarel·la.
***
El conte curt —més aviat curtíssim— ja té volada. Li va donar la primera en Monterroso amb el seu cèlebre El dinosaure: un relat que consta de nou paraules: dues del títol i set del text; en total, cinquanta-set caràcters i set espais. En aquest llibre n’hi ha un de deu paraules, tres en el títol i també set en el text, però amb manco signes gràfics: quaranta-vuit caràcters i vuit espais.

Biografía:

Josep Maria Miró Llull
Nat a Palma, Mallorca, en 1937, va tenir una primera formació humanística i mercantil per la qual va treballar a comerços de distint ram i en funcions polifacètiques. S’especialitzà en gestió administrativa y comptable. Se va incorporar a una empresa industrial que, en passar a formar part d’un grup, el va traslladar a Madrid, on, durant vint anys, va ser, successivament, director administratiu, de control econòmic i financer, d’auditoria i d’organització i planificació.
Simultàniament va fer estudis de dibuix, pintura, ceràmica i gravat. Ha fet nou exposicions individuals de pintura, set a Palma i dues a Madrid, i ha participat en més de cent cinquanta col·lectives. Amb José Luis Sampedro, il·lustrant poemes d’ell, va fer la carpeta Ventanas de viento. Ha col·laborat en premsa local i nacional i ha publicat escrits a revistes especialitzades. L’any 1963 va publicar l’aplec de poemes Terra de gerrer. Des de 2005, que, per un càncer, se li extirpà la laringe, se dedica especialment a la rehabilitació dels laringectomitzats i a aquest assumpte, fins ara, ha dedicat cent vuitanta articles en el bloc bitacora. mirollull.com. Ha publicat El tercer –oma (Palma, 2008), Cáncer de laringe. Prevención, diagnóstico y tratamiento (Palma, 2010) i «Crónica de los avatares de mi cáncer de laringe y sus secuelas» en El cáncer de laringe en la mujer: rehabilitación vocal, física y emocional (Editorial Círculo Rojo, 2011).Contacta con nosotros    Los campos con asterisco son obligatorios

    Llámanos sin compromiso al
    91 082 0048