el-nen-crus

El nen crus

Colección Relatos

Un libro de Carles Mascort Yglesias

S’Agaró és un lloc gairebé mític de la costa mediterrània en general, i per descomptat el més elegant i exclusiu de la Costa Brava. Nascuda de la mà i del somni de Josep Ensesa poc abans de la Guerra Civil, la Urbanització de S’Agaró ha estat un microcosmos on hi ha estiuejat l’alta societat del nostre país. Amb normes i codis propis que, com a mínim fins a finals del segle XX, es van mantenir inalterables. Els canvis generacionals dels seus estadants, així com l’aparició del fenomen de les noves fortunes, ho ha modificat en bona part, i estar ara a S’Agaró suposa més una demostració de força econòmica que no pas de posició social, com era abans.
En el xalet dels Crus, una de les cases històriques de S’Agaró i que sempre ha estat de la mateixa família, l’autor hi va passar bona part dels estius de la seva infància i joventut. En aquesta obra es refereixen records d’aquelles temporades des de l’òptica d’un nen. La seva exposició permet entreveure una manera de viure i de relacionar-se socialment que, en bona part, avui ja no existeix. Com també han desaparegut multitud de coses que al llarg de les pàgines reviuen per uns instants.
La lectura d’aquest llibre servirà per a fer una mica més perdurable el record de persones, coses i situacions que, avui en dia, són fins i tot difícils d’imaginar.

Biografía:

Carles Mascort Yglesias (Girona, 1963). Advocat en exercici des de l’any 1985, es tracta d’un àvid lector ja des de la seva infància i joventut. Aquesta virtut li ha donat un pòsit de capacitat d’exposició narrativa, tant respecte de fets personals viscuts com de fets i circumstàncies de la vida quotidiana en general. Amant de la seva terra i de la seva família, en aquest llibre fa un recull de fets viscuts durant la seva infància i primera adolescència, centrats en un àmbit de territori molt concret i molt especial, com és el de S’Agaró. I també centrats en un àmbit temporal molt determinat, els estius, moment en el que la relaxació pròpia de la temporada permetia a aquell nen poder portar a terme activitats allunyades de la rutina de la resta de l’any.Contacta con nosotros    Los campos con asterisco son obligatorios

    Llámanos sin compromiso al
    91 082 0048