Ganxonari: calendari de cuina, costums, festivitats i natura

Colección Novela
Quiero comprarlo
Un libro de Valentín Valls Arará

Aquest llibre és, en essència, un calendari de cuina ordenat per les quatre estacions de l’any, amb els secrets de guisats i platillos tradicionals de les nostres àvies i besàvies, enriquit amb encertades elaboracions pròpies. Però, per altra banda, també és el relat analític de puntuals costums i festivitats entranyables que marcaren la joventut de l’autor, així com cridaneres curiositats locals o fenòmens meteorològics tan habituals com insòlits.
L’autenticitat de tot el que en ell s’explica ve garantida per la tradició de la seva família, secularment arrelada a la vila. Ells li transmeteren de ciència pròpia la idiosincràsia de la seva gent, de les seves costums i tradicions, així com el plaer de la taula i el goig per la natura.
La personalitat del propi autor, d’esperit sempre encuriosit i mai satisfet d’esbrinar el perquè dels fets i vivències que l’envoltaven, el portaren a aprofundir en l’esperit del camp i el bosc durant els anys adolescents viscuts a la masia rural familiar ubicada al paratge de Sant Llorens de Llagostera, i el descobriment permanent de la mar, la pesca i els seus secrets.
Com a colofó de cada capítol ha incorporat una breu antologia poètica inèdita que valia la pena que no caigués a l’oblit.

Biografía:

Valentí Valls i Arará, metge cardiòleg, nasqué a Sant Feliu de Guíxols l’any 1944 sota el signe astral de Peixos. Va cursar els estudis de primària i secundària entre la seva vila natal i Girona i, posteriorment, la carrera de Medicina a la Universitat de Barcelona, arribant professionalment a la categoria de consultor del Servei de Cardiologia del Hospital Clínic de Barcelona i col·laborador Docent de la Universitat de Barcelona.
Orador en conferències dins i fora del país i escriptor de nombrosos textos de la seva especialitat, ara treu a la llum aquest llibre de prosa narrativa, fruit de molts anys de gestació, ben allunyat del seu treball galènic habitual.Contacta con nosotros


Los campos con asterisco son obligatorios

Llámanos sin compromiso al
91 082 0048