L’ombra de Caín | Editorial Circulo Rojo

L’ombra de Caín

Colección Novela

Quiero comprarlo
Un libro de Ramon Terradas Prat

El relat de la novel.la se situa en uns temps summament difícils, de grans patiments, individuals i col.lectius: l’època de l’ocupació napoleònica de Catalunya i, acabada aquesta, del primer terç del segle XIX.
La
Guerra del Francès havia deixat devastat, humanament i materialment, el país fns al límit. El retorn de Ferran VII, en qui el poble havia posat tantes esperances, no va ser pacífc ni es va orientar cap a la reconstrucció, material i moral, del país i de la seva gent. Ans el contrari, La situació va anar empitjorant gradualment. L’odi ancestral al gavatx va ser substituït per una rancúnia feroç envers els qui, sent conveïns, pensaven de manera diferent.
Aquest odi caïnita, que, amb tant força, va representar Goya en la pintura negra “
Duelo a garrotazos”, va provocar constants enfrontaments i tota mena de violències, que va arribar al seu zenit amb la guerra civil de 1822- 23, que va causar moltes morts i la destrucció sistemàtica, fns i tot, de pobles sencers.
En aquell marc històric concret es desenvolupa la trajectòria vital d’en Pau, marcada, de vegades, per un cert fat advers, com en el cas de les seves relacions sentimentals amb les protagonistes femenines, Violette i na Caterina. Més que no pas protagonista, en Pau és, molt sovint, espectador de la obra que es representa.
En aquesta novel.la, com en tota història de grups humans, hi ha uns personatges rellevants, que són la trama més visible de la narració i altres, sovint, de condició humil i socialment insignifcants, que emergeixen ací i enllà, al llarg de la narració, que són els fls de l’ordit d’un tapís que es va teixint, tractats amb gran estimació, com la vella àvia Doloretes, el Sidro, mosso i pastor, el
Valent i el Tona, que havien combatut com a miquelets a la Guerra del Francès, l’enèrgic caporal Vidal de les esquadres de Piera, en Blai, el Malcarat, aprenent de serraller, entre tants d’altres.

Biografía:

Ramon Terradas Prat va néixer l’any 1940 en un poble de pagès del Vallès, en aquells temps una comarca ben rural, de velles masies esparses entre camps de conreu. Tot just acabada la nostra Guerra Civil, l’ambient general era de migradesa i de grans silencis.
Quan tenia vuit anys va morir la seva mare, fet que va marcar, amb gran sensació de desemparança, la seva infantesa i adolescència, Va estar sis anys intern en un col.legi religiós de Barcelona, al barri d’Horta, regit per les dures normes estrictes dels internats de l’època. Va estudiar Dret a la facultat acabada de construir a la part alta de la Diagonal.
Va exercir a Barcelona d’advocat de plets. Va treballar en l’assessoria jurídica de diversos bancs i d’una companyia d’assegurances, entitats que ara ja no existeixen. Un cop jubilat, va dedicar hores llargues i intenses a escriure aquesta novel.la històrica. La seva única i, molt possiblement, darrera novel.la. Lector compulsiu, afeccionat a la història, té a casa seva una molt extensa biblioteca. Les lectures fetes, les experiències viscudes i una potent imaginació han estat elements determinants per confgurar, pas a pas, aquesta novel.la, que ara presenta a la consideració dels seus lectors.Contacta con nosotros


    Los campos con asterisco son obligatorios

    Llámanos sin compromiso al
    91 082 0048