Nits vermelles. Els res d’avui ho seran tot

Nits vermelles. Els res d’avui ho seran tot

Colección Novela

Un libro de Maria Freixanet Mateo

Aquest text no es pot catalogar, sentencia un vell escriptor de celles grises i ulleres rodones. El front arrugat, la camisa suada. Tapa el bolígraf i el fa rodolar sobre una taula de fusta fosca, em mira de reüll mentre jo sostinc les seves paraules amb el cor agafat. El rellotge de paret em picoteja els nervis, i l’home que tinc al davant sacseja el cap. – No es pot catalogar – torna a dir, més per a ell que per a mi – ni tan sols es pot explicar sense equivocar-te del tot. – I tic. I tac. I tic. I tac. I el rellotge que no para i finalment el vell escriptor es gira cap a mi. Em clava la mirada i em somriu, satisfet, em mira i em somriu com si en lloc d’una incògnita m’estigués oferint una bona notícia.

El cordill que ens passeja per Nits Vermelles és una història d’amor. Amor dolç, gairebé imperceptible, un apropament convençut i delicat entre dues persones que s’agraden una mica i tenen previst agradar-se molt més. Barrejat amb tanta mel, també hi veiem la tragèdia, una petita tragèdia plena de poesia, paraules cosides, el seu ritme i com ballen les paraules, com ballen les paraules per a parlarnos de la vida, la vida que és meravellosa i terrible, tot alhora, i sobretot injusta.

I Nits Vermelles també és justícia. Un cúmul d’idees, ideologia i un atropellament d’emocions, i un relat de la història i del moment polític que ens està tocant viure. Un moment estrany, desprotegit, de soledat, on els drets socials minven i els riscos provenen de llocs incomprensibles. Nits Vermelles és escalfor, fe en l’ànima humana; en la capacitat que tenim les persones per a lluitar per allò que val la pena. Aquest llibre és imaginació. Relat. Poder. Pinzellades de pintura blava sobre una tela blanca. I amor. Sobretot amor.

Aquest llibre es pot llegir de principi a fi en una sola nit de color vermell.
Nitsvermelles.com

Biografía:

(El Masnou, 1984) és llicenciada en Ciències Polítiques, i especialitzada en polítiques públiques i socials per la Universitat Pompeu Fabra. Treballa fent recerca i divulgació en matèria social i de gènere; Primer a l’Observatori Social d’Espanya i després i fins a dia d’avui a l’Institut de Ciències Polítiques i Socials i també per a l’Associació iQ. Actualment organitza cursos, publicacions i tallers sobre les condicions de vida de les dones, així com sobre les relacions de gènere, tot cercant les accions polítiques que ens conduirien a una societat equitativa i equilibrada entre tots dos sexes. En clau artística, va ser premi 2013 de poesia del IX Fòrum contra les violències de gènere, pel Dia internacional per l’eliminació de la violència vers les dones; i I premi Booket Universitari de Relat Curt per “Días de viento”, publicat per Editorial Planeta.Contacta con nosotros    Los campos con asterisco son obligatorios

    Llámanos sin compromiso al
    91 082 0048