QUADERN A DISTÀNCIA

Colección

Quiero comprarlo
Un libro de Toni Clos Busquets

«Enfin l’érection est arrivée», que diria Flaubert. Com el Beaujolais Nouveau!

El sentiment, en temps de confinament, és d’ànsia de llibertat, de poder sortir al carrer, de viatjar i de quedar per fer coses amb la gent. Aquest és el paradís. I, de moment, és fora del nostre abast. El món real s’imposa al del desig. Se’ns fa etern esperar: «Esclataran al sol futures primaveres?», em pregunto jo amb paraules del poeta de Les noces del cel i l’infern.

Els humans, com els micos, comencem a envellir quan deixem de fer coses noves, diferents; quan hem perdut les ganes d’aprendre.

Potser ja no té sentit l’existència d’un cos d’Inspectors amb dependència absoluta del DdE, …  Només caldria, doncs, menys control i més confiança en els centres i en els equips directius. Un nou model més eficaç i més eficient. Per exemple el
model Finlàndia, on fa dècades que no tenen Inspecció i tenen els millors resultats educatius: descentralització real, coresponsabilitat i la millor formació i confiança en el professorat.

El seu dietari és una joia literària i artística. Hi parla de tot; de la pintura, de la literatura, de la música; de la vida, de la política i la societat parisenca del xix, d’amors, amistats amoroses (George Sand) i amants (la baronessa Joséphine de Forget, la de més pedigrí). I sobretot dels claus amb les seves models. Fa anotacions on indica el preu de la sessió amb la model que inclou la posa artística i la chiavatura, escrit en italià (!): «Al matí ha vingut Laure; ella i la chiavatura 5 francs. I ahir una altra amb la noia negra».

Biografía:

TONI CLOS dibuixa, pinta i escriu des de sempre. Per ell cada dia és una estrena!

Una vida dedicada a l’ensenyament: mestre, assessor de llengua i inspector d’educació des del 1992.

Un camí a través de la mirada i de les mans. De descobrir l’entonació de la pròpia veu i la dels altres.Contacta con nosotros


    Los campos con asterisco son obligatorios

    Llámanos sin compromiso al
    91 082 0048