si-fa-massa-vent

Si fa massa vent

Colección Novela

Un libro de Xavier Bagés Llasera

Si fa massa vent és una novel.la coral, realista, on els personatges són “antiherois” ─segons paraules de Josep Borrell Figuera, President del 34è Premi Novel.la Breu de Mollerussa 2022─, que transcorre a cavall entre el present i el passat, amb una prosa àgil i una lectura d’estil elegant i en-tenedora. L’obra és un recull de dotze relats, amb final obert, que corresponen a dotze històries diferents que es complementen entre elles, amb un denominador comú que apareix constantment a les vides de tots els personatges i que és part important de cada història; el vent.

La capacitat de l’autor per crear un mon quotidià amb uns protagonistes propers, que podrien ser perfectament els nostres veïns, ens enganxa a la lectura i ens endinsa dins del mon de les fatalitats i les dificultats existencials, però també dins de les complicitats i de les superacions, amb unes acurades descripcions que són una demostració de mestria literària.

Biografía:

Xavier Bagés Llasera (Balaguer 1955) i resident a Reus des dels deu anys, és llicenciat en filologia Hispànica i ha estat professor dels instituts Julio Antonio de Mora d’Ebre, Baix Camp de Reus i Jaume Huguet de Valls del que va ser director durant tretze anys. Tanmateix ha estat delegat dels serveis ter-ritorials d’Ensenyament a Tarragona; regidor de l’Ajuntament de Reus; president del Patronat de Turisme del CC del Baix Camp; delegat de serveis de l’àrea de cultura i jo-ventut de l’ajuntament de Reus i director de l’IMAC (Institut Municipal d’Acció Cultural de Reus).

Ara fa uns cinc anys es va endinsar, empès per l’exemple de la seva dona Glòria, en el món de l’escriptura de ficció. Primer es va deixar seduir pel gènere dels microrelats alguns dels quals han estat guardonats en diversos certàmens literaris com: en el VI Concurs de Microrelats de Godella 2020 pel microrelat, La donació; en la VI Edició del Concurs de Microrelats Vicent Pascual 2021 de la Pobla Llarga amb L’assemblea, publicat per Edicions 96, i en el XI Concurs ARC de microrelats (Gèneres Narratius) 2021 amb, La creació, Sarabande i L’expedient Gum-bau, publicats per ARC Col·lecció Literària Elisenda Sala.Contacta con nosotros    Los campos con asterisco son obligatorios

    Llámanos sin compromiso al
    91 082 0048